Kora reggel a gépkocsiját megpakolta marihuánával, majd elindult Kőbányára

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 31 éves férfi ellen, aki kábítószert terjesztett Budapesten. Elfogásakor mintegy 35 kilogramm marihuánát találtak az autójában – közölte a vádhatóság szerdán.

2023. április 5., 10:35

Szerző:

A vádirat szerint a férfi legkésőbb 2019 decemberétől különböző kábítószerekkel – marihuánával, kokainnal és amfetaminnal – kereskedett Budapesten. 

A kábítószereket nagykereskedelmi mennyiségben szerezte be, majd azt a viszonteladókból, illetve fogyasztókból álló vevőkörének értékesítette tovább. 

A vádlott a drog beszerzése, valamint a vevőkkel történő egyeztetés során a lelepleződés elkerülése érdekében egy internetes, titkosított kommunikációra alkalmas programot használt – ismertette a főügyészség. 

A férfi 2020. december 2-án kora reggel a gépkocsiját Vecsésen megpakolta marihuánával – a 35 műanyag zacskót tartalmazó három papírdobozt az autó hátsó ülésére, illetve a csomagtartóba tette –, majd elindult a X. kerületbe egy találkozóra. Ott azonban a rendőrök elfogták, az autójában szállított kábítószert pedig megtalálták és lefoglalták. 

A nyomozók ezután a férfi XIV. kerületi bérelt lakásában amfetamint, a kábítószerek kiméréséhez használt digitális mérleget, továbbá mintegy 14 millió forintot és több százezer forintnak megfelelő valutát is találtak. 

A Fővárosi Főügyészség a 31 éves férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja – olvasható a közleményben.

(Kiemelt képünkön a drogfogás. Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.