Két óra alatt elfogták a robbantással fenyegetőző dányi férfit

Robbantással fenyegetőzött egy férfi Dányban.

2023. január 20., 11:19

Szerző:

Robbantással fenyegetőzött egy férfi Dányban. Nem telt bele két óra, a pest vármegyei rendőrök azonosították és elfogták, olvasható a rendőrség közleményében.

Eltorzított hangon telefonált a segélyhívóra 2023. január 18-án 1 egy férfi, hogy közölje: Dány, Akácfa utcában bombát helyezett el, ha azt 3 órán belül nem hatástalanítják, robbanni fog. Az akkor még ismeretlen férfi konkrét helyet, házszámot nem mondott, így a rendőrök az egész utcát kiürítették, és a Készenléti Rendőrség bombakutató szolgálati kutyájával kiegészülve fésülték át a területet. Robbantásra alkalmas eszközt sehol sem találtak, közel 200 embernek azonban ideiglenesen el kellett hagynia lakó-, és tartózkodási helyét.

Mindeközben az adat- és információgyűjtés folyamatos volt, telefonfülkét szemléztek, kamerafelvételeket és a bejelentés szövegét elemezték a zsaruk. Az isaszegi őrsparancsnoknak feltűnt, bár a férfi torzított hangon tette bejelentését, választékos, lassú beszédéből mintha rémlett volna, korábban már intézkedett vele szemben.

A gyors és alapos csapatmunka, nem utolsó sorban az isaszegi őrsparancsok kiváló füle meghozta a várt eredményt, nem egész két óra alatt azonosították a feltételezett elkövetőt, azonnal indultak érte.

A 29 éves K. Gábort a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették. Első körben tagadott, de az elé tárt bizonyítékok alapján belátta, hogy  mindhiába, megtört és beismerte, bejelentése valótlan volt.Vele szemben a büntetőeljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság folytatja.

(Fotó: Merész Márton/168.hu)