Két fiatal baltával szétverte a budakeszi temető ravatalozóját – fél nap alatt elfogták őket

Úgy fogalmaztak: „eléggé KO állapotban voltunk”.

2022. április 11., 12:40

Szerző:

Felkutatták és elfogták a budakeszi rendőrök azokat a fiatalokat, akik a helyi ravatalozóban több millió forintos kárt okoztak. A rendőrségnek fél napjába telt elfognia az elkövetőket – írta police.hu.

A budakeszi temető gondnoka 2022. április 10-én kora reggel értesítette a rendőrséget, hogy a ravatalozó épületében szörnyű pusztítás nyomait fedezte fel. A berendezési, és a használati tárgyak összetörve, a falak leverve, az ajtók letépve és hiányzott néhány eszköz is. A helyi egyenruhások a forrónyomos bűnügyes kollégákkal kiegészülve rövid idő alatt négy fiatalt hoztak összefüggésbe a vandál cselekedettel. Kettőt tanúként hallgattak ki, mivel kiderült, nem volt közük a rongáláshoz, kettőt gyanúsítottként. Mindketten beismerő vallomást tettek.

Az egyik elkövető vallomásában részletesen beszámolt az estéről: „legurítottak, sört, bort, 72%-os likőrt. Csak 19 éves társával bírták a tempót, másik két cimborájuk kidőlt.” Utána ők ketten a temetőnél felfeszítették a mosdó melletti ajtót, majd az épületben taláolt balátkkal elkezdték szétzúzni a berendezést, miközben hangosan hallgattak zenét, „pihenésképp pedig cigiztek és férfimagazint lapozgattak, de szelfi is készült.” A rombolás után magukkal vitték a baltákat pár barács eszközzel együtt.

A másik elkövető úgy fogalmazott: 

„eléggé KO állapotban voltunk”, aztán „elkapott a hév” és „akkor jó ötletnek tűnt”.

Az előzetes felmérések szerint az épületben okozott rongálási kár meghaladja a 13 millió forintot. A rendőrök a helyszínről ellopott tárgyakat megtalálták és lefoglalták. A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a két fiatalember ellen.

(Kiemelt kép forrása: Police.hu)

László arra ébredt, hogy fázik. Ott hevert mellette darabokban a felesége holtteste. Huszonhárom évvel később arra kelt, hogy meg kell ölnie ötéves kislányát. A gyerek még aludt, amikor a kis viskó lángra kapott. Égett, mint egy szénakazal. Az utolsó olyan magyarországi kivégzett története, akit Pest megyében elkövetett bűncselekményért akasztottak fel.

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy 53 éves férfi ellen, aki a feleségét is átverve, magát tábornoknak kiadva mintegy 150 millió forintot csalt ki több sértettől különböző előnyök ígéretével.