Két évre elegendő mennyiségű potencianövelővel bukott le a határon

Sok mindenkinek okozott csalódást a szerb férfi. 

2021. július 27., 13:48

Szerző:

2021 májusában közel 100 doboz gyógyszert kísérelt meg Magyarország területére csempészni egy szerb állampolgár. A férfi a röszkei határon bukott le, miután a bejelentenivaló árukra vonatkozó kérdésre nem válaszolt. Ez elég is volt a gyanúhoz, a határőrök alaposan átkutatták a férfi autóját. Hamar rátaláltak a majdnem 100 darab potencianövelő tablettára. Ezekből 7 doboz szildenafilt tartalmazott.

Ez a hatóanyag hallás-és látáskárosodást okozhat, sőt fotofóbiája is kialakulhat a fogyasztónak. Sem Magyarországon, sem Szerbiában nem kapta meg a férfi a forgalomba hozatali engedélyt és gyógyszertárban se szerezhetőek be a készítmények. A férfi ellen a Szegedi Ügyészség gyógyszerhamisítás miatt emelt vádat. A nyomozók megállapítása szerint lefoglalt gyógyszerek mennyisége meghaladta a személyes szükségletek kielégítésére szolgáló mennyiséget.

(Kiemelt kép: Személygépkocsik a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán 2015. szeptember 20-án.  Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI)

Tegnap 16:08

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.