Nyersolajat lopott a négy baranyai olajbáró, ám gyorsan lekapcsolták őket

A rendőrök csaknem hiánytalanul megtalálták az egyik baranyai fúrópontról eltulajdonított nyersolajkészletet. A feltételezett elkövetők elismerték a bűncselekmény elkövetését.

2022. november 17., 09:01

Szerző:

Közúti ellenőrzés során szúrtak ki a Határrendészeti Kirendeltség biharugrai járőrei november 8-án egy 41 éves geszti férfit, valamint az általa vezetett gépkocsit a hozzá kapcsolt utánfutóval. A járműszerelvény átvizsgálásakor a rendőrök 2200 liter nyersolajat találtak, amelyről a férfi úgy nyilatkozott, hogy azt két társával a munkahelyéről tulajdonította el – írja a Police.hu.

A rendőrök megállapították, hogy a férfi és két munkatársa a november 8-át megelőző időszakban több alkalommal, összesen körülbelül tízezer liter nyersolajat lopott el egy baranyai fúrópontról. Egyikőjük csak az eltulajdonításban segédkezett, a nyersolajból nem vitt magával, ellentétben két társával, akik a lopott nyersolajat otthonukba vitték azért, hogy azt később fűtésre használják fel. A 41 éves geszti férfi még testvérének is adott a nyersolajból, aki azt szintén az otthonába szállította.

A rendőrök a három férfi lakóhelyén megtartott kutatás során az eltulajdonított nyersolajat csaknem hiánytalanul megtalálták, majd lefoglalták.

A nyomozók mind a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését valamennyien elismerték. Tettükkel két és fél millió forint kárt okoztak, ellenük lopás bűntettének elkövetése miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság.

(Kiemelt kép: Fotó: Police.hu)

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a kutyatámadás során szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.