Józsefvárosban tényleg bármi megtörténhet

Egy józsefvárosi késelés ügyében vádlott a támadó és áldozata is.

2022. október 10., 11:11

Szerző:

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két 14 éves fiatallal szemben, aki 2021 májusában, egy korábbi nézeteltérés miatt összevitatkozott egymással Józsefvárosban, majd a vita hevében az egyik fiú megütötte a másikat, aki válaszul egy zsebkéssel életveszélyesen megsebesítette – közölte a vádhatóság hétfőn.    

A vádirat szerint a két 14 éves fiú 2021. május 13-án egy korábbi nézeteltérést akart „lerendezni” egymás között a VIII. kerületben. A fiatalok egy iskola előtt találkoztak, a később megkéselt fiú verekedni hívta társát, odalépett hozzá és ököllel arcon ütötte az épület előtti korláton ülő másik fiatalt. A megtámadott az ütés hatására a korláton átbillenve hanyatt esett, eközben kiesett a zsebéből a kése. A pengét kihajtva az őt megütő, ekkor már menekülni próbáló fiú után szaladt, fellökte és megszúrta. A fiatal életveszélyes sérülést szenvedett.

A támadás után a vádlott tovább hadonászott a késsel, majd elhagyta a helyszínt és felszólította a társaságában lévő 14 éves lányt, hogy menjen vele. A helyszínen lévő többi fiatal a megkéselt fiúhoz mentőt hívott.  A késelő vádlott egy XIV. kerületi játszótéren átadta a támadáskor használt kést a barátnőjének, aki azt egy VIII. kerületi társasház egyik ablakfordulójában elrejtette.

A Fővárosi Főügyészség fiatalkorúak büntetőügyeinek osztálya a késelő fiatallal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza. A megkéselt fiút a főügyészség garázdaság vétségével vádolja és közérdekű munka büntetést javasolt. A kést elrejtő harmadik fiatalkorú társukkal szemben bűnpártolás vétsége a vád, és próbára bocsátásra, valamint pártfogó felügyeletre irányul az ügyészi indítvány.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton/168.hu)

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint ötmillió forint értékben hamis ágyneműgarnitúrát találtak egy autóban – közölte a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense pénteken.