Járókerettel, konzervvel és lombseprűvel támadt az ittas szomszéd

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 63 éves férfit.

2023. március 29., 16:18

Szerző:

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. március 27-én a késő délutáni órákban arról, hogy az egyik balatonfüredi ingatlanban egy ittas férfi bántalmazta a szomszédját – írja a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye. A kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták az elkövetőt, majd a 63 éves férfit előállították a helyi rendőrkapitányságra.

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a tettes a két családi ház közös udvarán szóváltásba keveredett a szomszédjával, majd a vita hevében felkapta a falhoz támasztott lombseprűt és többször megütötte vele a sértettet, ami aztán el is törött. Ezután bement a házába, az elkövető azonban utánament, majd dühében

egy konzervet a földhöz vágott, egy szekrényt feldöntött, és egy ott talált járókerettel bedobta a bejárati ajtó üvegét.

A 63 éves férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, és ellene garázdaság, könnyű testi sértés és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

(Fotó: Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú lány ellen, aki a tanítás után az iskola mögötti játszótéren pillangókéssel szúrta meg a sértettet.

Két lengyel állampolgárt fogtak el a rendőrök, akik egy spanyol, majd egy olasz szurkolót bántalmaztak Budapest ötödik kerületében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda délután a rendőrség honlapján.

A nyomozó ügyészség indítványára a bíróság korábban letartóztatta a Bács-Kiskun vármegyei férfit, aki a gyanú szerint a kormányhivatali határozat végrehajtásában közreműködő rendőrökre támadt élettársával. Az ügyészség most az élettársat hallgatta ki gyanúsítottként. Az esetről videófelvétel is készült.