Egy hetedikes lányt próbált elcsábítani egy iskolaőr

Egy hetedikes lányt zaklatott bizalmas üzenetváltásban egy iskolaőr egy újpesti iskolában. A férfi munkaviszonyát megszüntették, ám büntetőeljárás magánvád hiányában nem indult.

2023. február 9., 11:55

Szerző:

Egy hetedikes lányt zaklatott az iskolaőr egy újpesti iskolában, amiért az iskola bejelentést tett – tudta meg a Telex. A rendőrség az „az adatgyűjtés során meg is állapította a zaklatás gyanúját.” A férfi három hete dolgozott az iskolában, amikor kiderült, hogy bizalmas üzenetváltásba kezdett a lánnyal, például így:

„Azért félsz, mert szűz vagy?”
„Igen.”
„Ne félj, én nagyon óvatos és ügyes vagyok, nem fog fájni. Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz. És tapasztalt. Mint én.”
 

Nincs következmény

A rendőrség a Telexnek azt válaszolta, hogy az iskolaőr munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették, azonban  büntetőeljárás csak akkor indítható, ha a sértett, illetve ebben az esetben a gondviselő magánvádat terjeszt elő. Ez nem történt meg, így az esetnek azon kívül, hogy a férfi elvesztette a munkáját, nem lesz további következménye.

A biztonság volt a cél, a szakszervezetek megelőzést javasoltak

A 2020 nyarán megszavazott iskolaőri rendszer az év szeptemberében lépett életbe, és célja az iskolai erőszak visszaszorítása volt. A szakmai szervezetek tiltakoztak az iskolaőrség ellen, mert úgy vélték, a problémát megelőzéssel lehetne orvosolni. A Pedagógusok Szakszervezete több iskolapszichológus alkalmazását és a fejlesztőpedagógusok és gyógypedagógusok számának emelését javasolta, de a kormány elégedett a rendszerrel, bár bántalmazás miatt indult már eljárás iskolaőrrel szemben. 

A rendőrség arról is tájékoztatta a hírportált, hogy pedofil bűncselekmény miatt iskolaőrrel szemben még soha nem indult büntetőeljárás. A fentiekben olvasható okok miatt ez most sem változik majd meg.

(Képünk illusztráció)