Nyolc hónap felfüggesztett börtönt kapott a leszbikus párt inzultáló férfi

Az Andrássy úton ment a két nő után, hangosan szidalmazta, inzultálta őket. A Háttér Társaság képviselője üdvözölte az ítéletet.

2022. június 10., 16:56

Szerző:

Nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítélték azt a férfit, aki még 2021 júliusában a budapesti Andrássy úton fennhangon, szóban inzultált egy leszbikus párt. Az elkövetőt 2022 márciusában ítélte nyolc hónap felfüggeszett börtönbüntetésre a bíróság, a Háttér Társaság azonban csak most adott ki nyilvános közleményt erről.

Beszámolójuk szerint a bíróság az büntetést két év próbaidőre felfüggesztette.

A férfi, miután meglátta a két nőt „Mocskos buzik, takarodjatok át a túloldalra!” szavakkal illette. Az eset, mint a civil szervezet arra a figyelmet felhívta, nem sokkal a kormány által homofóbbá átalakított pedofiltörvény elfogadása után történt.

Most az ítélettel kapcsolatban azt közölték, „gyorsan és korrektül” járt el az ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság, hozzátéve, „a közelgő Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás előtt talán még fontosabb nyomatékosítani, hogy az LMBTQI emberekkel szembeni gyűlölet-bűncselekmények nem maradnak büntetlenül.”

(Kiemelt kép forrása: Fotó: Merész Márton / 168.hu)