Végre: vádat emelnek a gyermekbántalmazó karateedző ellen

A rendőrség befejezte a szolnoki kalandparkban történt bűncselekmények vizsgálatát. A karateedzőt már súlyos testi sértés bűntett kísérletével is meggyanúsították.

2024. augusztus 16., 17:31

Szerző:

A szolnoki kalandpark üzemeltetője 2024. július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután munkatársaik a kamerafelvételek visszanézése során felfigyeltek arra, hogy 2024. július 11-én délelőtt egy férfi bántalmazott egy hét éves gyermeket. A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, és 2024. július 29-én kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt gyanúsítottként hallgatta ki A. Tibor 56 éves nagykátai lakost, karateedzőt – közölte a rendőrség pénteken.

Az eljárás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapításai alapján a férfit 2024. augusztus 13-án a nyomozók folytatólagosan kihallgatták, és a korábban közölt kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetése mellett, súlyos testi sértés bűntett kísérletével is meggyanúsították.

A nyomozó hatóság az eljárási cselekményeket befejezte és 2024. augusztus 16-án a nyomozás befejezésére tett előterjesztést – vádemelési javaslat mellett – a Szolnoki Járási Ügyészség felé. Azt, hogy a gyanúsított a vádemelési javaslattal érintett bűncselekményeken kívül további sértettek sérelmére követett-e el bűncselekményt, a rendőrség külön nyomozásban vizsgálja – olvasható a közleményben.

Ahogyan arról portálunk is beszámolt a szolnoki kalandparkban úgy felrúgott egy kisfiút az őt kísérő férfi, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, utána pedig a földön fekve maradt – a felkavaró esetről a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tett közzé videót. 

Az anya nem tudott semmit 

A felvételek nyilvánosságra kerülését követően megszólalt a bántalmazott kisfiú édesanyja is, aki elmondta, semmit nem tudott az esetről, azt követően jutott csak tudomására, mi is történt, hogy a videó felkerült az internetre. 

Azt hittem, hogy ott csuklok össze, gyomorgörcs és az összes szőr állt rajtam, mert én erről semmit nem tudtam. Odahívtam Rolit, és kérdeztem, hogy mi volt, mondja el nekem. Akkor már elmondta. Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is

– mondta az anya, a karatedző volt barátnője pedig az RTL-nek azt mondta, hogy a férfi lelkileg és fizikailag is bántalmazta őt. 

Orbán Viktor is megszólalt 

A szomorú eset kapcsán Orbán Viktor is megszólalt a kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában fejtette ki a véleményét a szolnoki kalandparkaban történt gyermekvántalmazás ügyében.  

Elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás 

– jelentette ki, továbbá hangsúlyozta: a gyermektáborok szervezői felelősséggel tartoznak a szülőknek a rájuk bízott gyerekekért, vállalják, hogy vigyáznak rájuk, gondoskodnak róluk, és arról is, hogy hasznosan töltsék az időt.

„A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni – és itt láthatóan nem tudtak megfelelni –, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni" – mondta, majd hozzátette: nem fordulhat elő, hogy egy táborban egy felnőtt bántsa a gyerekeket.

További részleteket itt olvashat.

 (Kiemelt képünk: képernyőfelvétel a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. videójából)