A karateedző cáfol: semmi ilyet nem tettem

A karateedző még mindig külföldön tartózkodik.

2024. július 25., 09:19

Szerző:

„Semmi ilyet nem tettem. Mindez beleillik abba a média által gerjesztett lejárató hadjáratba, amely napok óta zajlik ellenem” – írta az ATV-nek címzett levelében a kisfiút felrúgó karateedző. Az ATV azért kereste meg a férfit, mert a napokban egy szülő azzal vádolta meg a jászberényi edzőt, hogy edzés közben úgy megrúgta a gyerekét, hogy bepisilt. A telefont nem vette fel, de az emailes megkeresésre válaszolt a karateedző.

„Amennyiben valamely gyermek ilyen tettről számolt be a szüleinek, úgy a problémával miért nem kerestek meg a szülők engem vagy az egyesületet rögtön az állítólagos bántalmazást követően?”

 – áll a férfi levelében, aki azt állítja, több évtizedes pályafutása alatt még hasonló esemény sem történt. Mint mondta, az edzésről bármikor ki lehet menni a mellékhelyiségbe, amely egy méterre van a gyermekek termének bejáratától.

Videó is készült a karateedző rúgásáról

Július közepén előkerült egy felvétel, amin az látható, hogy egy férfi olyan erősen kirúgta egy gyerek lábát a szolnoki kalandparkban, hogy a kisfiú fejre esett. A rúgást elszenvedő kisfiú anyja a videóból tudta meg, hogy mi történt a gyerekével. A férfi ellen egyelőre még csak garázdaság ügyében indult nyomozás, de lehet, hogy később súlyosabb cselekmény elkövetésével fogják meggyanúsítani.

A Magyar Karate Szövetség is lépett

A Magyar Karate Szövetség (MKSZ) örökre eltiltotta mindennemű karate oktatási tevékenységtől, valamint mesteri címétől és edzői titulusától is megfoszottta azt a férfit, aki a napokban a szolnoki kalandparkban felrúgott egy kisfiút. A gyermekbántalmazás ügye hatalmas felháborodást váltott ki, a férfi ellen rendőrségi nyomozás is indult, ám ahogyan azt lapunk is megírta kihallgatni még nem tudták, mivel külföldön tartózkodik. 

A karateedző most külföldön van, ezért nem tudták még kihallgatni. Az edző az RTL-nek nyilatkozott spanyolországi nyaralásáról, és mindenkit biztosított arról, hogy nem menekül a felelősségre vonás elől. Elmondta azt is, hogy személyesen szeretne bocsánatot kérni a kisfiútól.

A kormány is reagált

A Kulturális és Innováció Minisztérium az RTL Híradó kérdésére erről azt írta, hogy

„Ez az edző méltatlanná vált munkájára.”

Hozzátették, tettét a leghatározottabban elítélik és „felszólítják arra, hogy minden díjról, amit valaha átvett, mondjon le”, és azokat adja vissza.

A karateedző volt tanítványa és egykori barátnője közben azzal vádolja, hogy kapcsolatuk alatt verte őt. A férfi az állításokat visszautasítja, és azt mondta, a rágalmazásért feljelentést tesz.

A karateedző 2020-ban kapta meg a Bonis Bona,  A nemzet tehetségeiért életműdíjat, amit Novák Katalin, akkori család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, későbbi köztársasági elnök adott át neki – idézte fel az RTL. A portál azt is kiszúrta, hogy a Nemzeti Tehetség Központ a honlapján tájékoztatott arról, hogy a történtek után visszavonták a bántalmazó karateedző díját.

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)