Súlyos döntést hozott a karate szakszövetség: ez vár most az edzőre, aki felrúgta a kalandparkban a kisfiút

Örökre eltiltották mindennemű karate oktatási tevékenységtől azt az edzőt, aki pár nappal ezelőtt egy gyermeket bántalmazott a szolnoki kalandparkban. 

2024. július 20., 15:08

Szerző:

A Magyar Karate Szövetség (MKSZ) örökre eltiltotta mindennemű karate oktatási tevékenységtől, valamint mesteri címétől és edzői titulusától is megfoszotta azt a férfit, aki a napokban a szolnoki kalandparkban felrúgott egy kisfiút. A gyermekbántalmazás ügye hatalmas felháborodást váltott ki, a férfi ellen rendőrségi nyomozás is indult, ám ahogyan azt lapunk is megírta kihallgatni még nem tudták, mivel külföldön tartózkodik. 

A szakszövetség döntései 

A HVG cikke szerint az MKSZ döntése nem csak a férfit, hanem a sportegyesületét is érinti. A karate.hu-n közzétett közlemény szerint a szakszövetség elnöksége mélységes felháborodással értesült a történtekről, az ügy vizsgálata során pedig a következő döntéseket hozták meg: 

  • A Magyar Karate Szakszövetség -mint szakági sportszövetség – a 2004-évi Sportról szóló törvény felhatalmazása alapján Agócs Tibor 3. danos karate mestert mindennemű KARATE oktatási tevékenységtől véglegesen eltiltja.
  • A Magyar Karate Szakszövetség -mint szakági sportszövetség – a 2004-évi Sportról szóló törvény felhatalmazása alapján Agócs Tibor 3. danos karate mestert megfosztja a Magyarországon hatályos dan fokozataitól, és véglegesen eltiltja a karate mester cím használatától.
  • A Magyar Karate Szakszövetség elnöksége az Alapszabály 8. c) pontjában kapott felhatalmazás alapján Agócs Tibort kizárja az edzői engedéllyel rendelkező edzők tagjainak sorából.
  • A Magyar Karate Szakszövetség elnöksége a Yakuzák Sportegyesületet (5100. Jászberény, Korcsolya utca 5) a KARATE tábor szervezési tevékenységtől véglegesen eltiltja.
  • Magyar Karate Szakszövetség elnöksége az Alapszabály 8. c) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Yakuzák Sportegyesületet (5100. Jászberény, Korcsolya utca 5) kizárja tagjai sorából.
A Magyar Karate Szakszövetség Elnöksége elhatárolódik a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől, és minden hasonló esetben, a rendelkezésre álló eszközök teljes szigorával fellép az ilyen, és ehhez hasonló esetek teljes visszaszorítása érdekében 

– írta közleményében a szövetség. Ahogyan azt portálunk is megírta a karateedző tettéről készült felvétel kedden került nyilvánsosságra, a videón az látható, hogy a férfi a karjánál fogja ragadja meg a gyermeket, majd akkora erővel rúgja ki a fiú lábát, hogy az az esés közben lefejelte a földet. 

Nyomoz a rendőrség

Mint arról lapunk is beszámolt a szolnoki kalandpark üzemeltetője 2024. július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután tudomásukra jutott, hogy a kalandparkban egy férfi bántalmazott egy gyermeket. Az esetről videófelvétel készült, amely azonnal elterjedt az interneten. A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A nyomozók haladéktalanul megkezdték a körülmények tisztázását a sértett és az elkövető kilétének megállapítása érdekében. Beszerezték az adatokat, elemezték a kamerafelvételeket és tanúkat hallgattak ki. 

Külföldön van a férfi 

A police.hu tájékoztatása szerint a feljelentést követő napon megállapították a bántalmazott gyermek személyazonosságát, valamint minden kétséget kizáróan beazonosították az elkövető kilétét is. Az orvosi látlelet és vélemény alapján a kisfiú nem szenvedett súlyos sérülést a bántalmazás kapcsán. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy más, vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)