Felfüggesztett börtönt kértek a kamionosra, aki tavaly halálos közúti balesetet okozott

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat azzal a kamionossal szemben, akinek a figyelmetlensége miatt családi tragédia történt tavaly nyáron Soltnál.

2022. május 11., 09:50

Szerző:

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért a vádlottra. Ha a kamionos már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor 2 év fogházat kaphat, 4 év próbaidőre felfüggesztve.

A család egy nyaralásról tartott hazafelé, amikor a szörnyű baleset történt. A vádirat szerint a Pest megyében élő kamionos jó látási és derült időjárási viszonyok mellett haladt Solt felé az 52-esen, mintegy 70 km/h sebességgel. A figyelmetlensége miatt későn észlelte, hogy az előtte haladó jármű a balra kanyarodási szándéka miatt lassított, majd megállt.

Emiatt a vádlott a járműszerelvényt intenzíven fékezte és balra kormányozta, ezáltal áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött a vele szemből szabályosan közlekedő autó bal elejének. Az ütközést követően a személyautó az útpadka melletti füves területre sodródott.

A baleset következtében a vétlen jármű biztonsági övet használó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A mellette ülő felesége és a hátul ülő egyik kisgyermek súlyos, maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autó hátsó ülésén, a vezető mögött gyermekülésben utazó kisebbik gyermek pedig közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

(Kiemelt kép: Ütközésben összetört kamion és személygépkocsi az 52-es úton Solt és Fülöpszállás között 2021. június 24-én. Fotó: MTI/Donka Ferenc)