Ukrajnának szánt fegyverek tömkelegét találták egy rajkai bűnöző házában

Drogot keresett egy ismert bűnöző házában egy szlovák-magyar-osztrák rendőrségi csoport, végül még őket is sikerült alaposan meglepni.

2022. július 15., 18:59

Szerző:

Nem csupán jelentős mennyiségű drogot, hanem konkrét, eredetileg Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat találtak osztrák, szlovák és magyar bűnüldöző szervek egy, a magyarországi Rajkán élő, ismert MMA-birkózó lakásán, írja az Azonnali.hu.

A hatóságok közlése szerint a szlovák Országos Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda és z Alsó-Ausztriai Regionális Bűnügyi Hivatal kábítószer-bűnözési osztálya hajtott végre kábítószerbirtoklás gyanújával akciót mindhárom ország területén. Végül hét embert vettek őrizetbe, osztrák kollégáik négy személyt csuktak le, és két helyen házkutatást tartott az NNI is.

A lefoglalt tudatmódosító szerek összértékét 250 ezer euróra teszik, ezen kívül azonban a birkózó rajkai házában jelentős mértékű fegyvert is találtak a nyomozók. Ezekhez megfelelő mennyiségű lőszert, valamint egy kisebb hadseregre elég robbanóanyagot is lefoglaltak nála.

Sőt, rendőrségi információk szerint még amerikai Javelin-páncéltörőkre is vadásztak a nyomozók.
A most Magyarországon fogva tartott  D. Š. azt vallotta, Ukrajnának szállította volna ki a lefoglalt fegyvereket. Vallomása szerint ügyfelei között megtalálhatóak voltak az ukrán fegyveres erők, valamint tőlük részben függetlenül harcoló, különböző félkatonai alakulatok is.

(Kiemelt kép: Az ukrán védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2012. december 22-én készített és közzétett fényképen ukrán katonák egy FGM-148 Javelin amerikai páncéltörő rakétát lőnek ki Donyeck térségében tartott kiképzés során. Fotó:
Handout / Ukrán védelmi minisztérium sajtószolgálata / AFP)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.