Nem, nem volt jó ötlet Molotov-koktélt dobni az ismerősük házára

A két férfi egy kocsmai italozás után döntött úgy, hogy megleckéztetik ismerősüket.

2023. november 27., 18:53

Szerző:

Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt hét és fél, illetve öt és fél év fegyházbüntetéssel sújtott a Pécsi Törvényszék hétfőn két véméndi férfit, amiért Molotov-koktélt dobott haragosa házába tavaly augusztusban.

Szívességi lakáshasználókként élt egy véméndi házban egy anya és fia, utóbbira pedig az első- és a másodrendű vádlott is neheztelt. Egyikük munkából, a másik családi kapcsolatból eredő problémák miatt. A két vádlott azt követően döntött közös haragosuk „megleckéztetéséről”, hogy egyikük a falu kocsmájában italozott vele és annak anyjával.

A részeg elsőrendű vádlott ötletére két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, az üvegek nyílásába egy-egy zoknit dugtak, majd a sértettek házához mentek, ahol a Molotov-koktélokat meggyújtották, a két üveget a házba dobták az ablakon keresztül, és távoztak.

 A házban a nő és fia a vádlottak által keltett zajra ébredtek fel, a lángoló bútorok és a füstszag miatt kimenekültek az épületből, és értesítették a tűzoltókat. A házban, illetve a sértettek vagyontárgyaiban több mint egymillió forint kár keletkezett.

A Pécsi Törvényszék a vádlottakat különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére, társtettesként elkövetett emberölés kísérlete és rongálás miatt ítélte el, egyben megállapította, hogy a két férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlottak és védőik tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet egyelőre nem jogerős.

 (Képünk illusztráció / PETER KOHALMI / AFP)