Portik a vírusfertőzése miatt akarta elhalasztani a tárgyalást, de nem koronavírusos

23 éve nem tudnak pontot tenni az ügy végére. 

2021. szeptember 21., 12:20

Szerző:

A vádirat szerint Gyárfás Tamás először Tasnádi Pétert bízta meg üzleti riválisa megöletésével, aki ezt nem hajtotta végre. Ezután fordult az alvilági Portik Tamáshoz, aki a szlovák Jozef Roháč-csal ölette meg Fenyő Jánost több mint 23 évvel ezelőtt.

Komoly előrelépés várható a Fenyő-gyilkosság ügyének mai tárgyalásán – értesült a Magyar Nemzet. A nyelvész-szakértő szerint ugyanis a rendőrség birtokába jutott hangfelvételek, amelyeken Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélgetései hallhatók, alátámasztják a volt televíziós bűnösségét.

Fenyő Jánost még 1998. február 11-én ölték meg. Fenyő éppen várakozott egy piros lámpánál, amikor a budapesti Margit körút sarkán, egy ismeretlen férfi fegyverrel kiugrott egy autóból és az anyósülési felőli ablakon keresztül brutális kegyetlenséggel megölte. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Portik egyébként megpróbálta bojkottálni a tárgyalást, azzal, hogy ő Covidos viszont a börtönorvos megállapította, hogy csak felsőségúti betegségben szenved. Ekkor közölte a bíró Portikkal, hogy nincs akadálya a tárgyalás folytatásának.

 

(Kiemelt képünk: Budapest, 2019. november 12. Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető (j) távozik az előkészítő ülésről ügyvédje, Zamecsnik Péter társaságában a Fővárosi Törvényszéken 2019. november 12-én. A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét. Fotó : MTI/Balogh Zoltán)

 

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.