Elfogták a mániákus szeszcsenőt

A Kecskeméti Rendőrkapitányság egyenruhásai elfogtak egy 41 éves férfit, aki az idei évben már számtalan alkalommal lopott, és rendszerint alkoholt.

2022. június 8., 09:48

Szerző:

Dömbölésre ébredt egy kecskeméti lakos a megyeszékhelyen tegnap előtt reggel, majd mikor a hang után eredt, egy férfit talált a szomszédságában lévő kocsma körül sompolyogva. Mivel az ezt megelőző napon betörtek a vendéglátó egységbe, így nem tétlenkedett, azonnal értesítette a tulajt és a rendőröket, olvasható a rendőrség honlapján.

A kiérkező egyenruhások elfogták és őrizetbe vették a férfit. Gyanújuk szerint az első alkalommal több doboz sört és egy pálinkát vitt el a tolvaj, másodszor azonban már hiába próbálta berúgni a kocsma ajtaját, nem sikerült. A rendőrök szerint az elmúlt hetekben egy lakóház udvaráról és egy boltból is alkoholt lopott  a letartóztatott tolvaj. 

A szeszcsenő nem volt ismeretlen a nyomozók számára, az idei évben többször folytattak vele szemben eljárást, mivel számtalanszor lopott benzinkútról, boltból, dohányboltból és minden esetben szeszes ital volt a zsákmánya. A kecskeméti rendőrök kezdeményezik a 41 éves helybéli letartóztatását.

(Kiemelt kép: police.hu)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.