Baltával esett neki a nevelőapjának egy nyírpilisi férfi

Emberölés bűntett kísérletének gyanúja miatt a szabolcsi nyomozók őrizetbe vették a férfit.

2022. július 28., 16:13

Szerző:

A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. július 26-án délután, nyírpilisi lakóházuk udvarán előzetes szóváltást követően egy fejszével, két alkalommal homlokon ütötte 65 éves nevelőapját a 45 éves F. Pál – írja a police.hu A férfi az ütések hatására a földre esett, és életveszélyes sérüléseket szenvedett. A további bántalmazást az idősebb férfi felesége akadályozta meg, hangos kiabálására F. Pál a bűncselekmény elkövetéséhez használt baltával a kezében a kert irányába elfutott, és ismeretlen helyre menekült.

A bejelentés után a rendőrség haladéktalanul megkezdte az adatgyűjtést, és elfogatóparancsot adott ki az erőszakos, élet elleni bűncselekmény elkövetőjének mielőbbi felkutatása és elfogása érdekében. Lakossági bejelentés alapján másnap 2022. július 27-én délután rendőrkézre került az addig szökésben lévő férfi. A szabolcsi nyomozók emberölés bűntett kísérletének meglapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.     

(Kiemelt képünk: Fotó: police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.