Autópályán bicikliző lengyel férfit ítéltek el Kecskeméten

A váddal egyezően bűnösnek találta a Kecskeméti Járásbíróság lopás vétségében, ezért jogerősen egy év próbaidőre bocsátotta azt a lengyel férfit, aki egy tanyáról ellopott biciklivel felhajtott az autópályára, és elindult Budapest irányába.

2023. január 20., 09:51

Szerző:

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy a vád szerint a lengyel férfi január 16-án kora este egy lekerítetlen kunszállási tanya házának teraszáról lopta el a kerékpárt.

Felhajtott vele az M5-ös autópályára, ahol az autósok figyeltek fel rá, és értesítették a járőröket. A rendőrök rövid időn belül igazoltatták, majd őrizetbe vették a férfit. A biciklit visszaadták a tulajdonosának.

(Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

14:59

Lekéste meghallgatásra kitűzött időpontját egy 37 éves lajosmizsei férfi, mivel még a rendőrőrsre menet útközben fontos dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját. Szerencsére mire odaért, a károsult már megadta a rendőrségnek a személyleírását.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a rendőrt megszúró fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A nyomozó ügyészség – mivel fennáll vele szemben a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozta a fiú letartóztatását, amelyről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szombaton dönt.

Nyomoz Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanújával amiatt a hangfelvétel miatt, amit a Metropol tett közzé szerdán. A felvételen a gyanú szerint az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor hallható, amint megnyugtat egy szülőt, hogy bár a gyerek a pontszáma alapján nem tudtott volna bekerülni, mégis felveszik, mert a szülő fizetett félmillió forintot.