Magyar festőművész kiállítása Rómában

Az Olaszországban élő Nagy Maya magyar festőművész egyházi témájú képeiből nyílt kiállítás Rómában.

2014. június 18., 17:10

A Jelenések és jelenlétek című tárlat július elsejéig látható a Róma központjában levő Popolo téren, a Galleria Agostiniana modern egyházművészeti galéria termeiben.

A csaknem félszáz oltárképen, ikonon és vázlaton Szűz Mária, a szentek és az egyházi ikonográfia témái és jelenetei láthatók.

A 35 éve Olaszországban élő Nagy Maya a velencei Képzőművészeti Akadémia professzora. Ezt megelőzően Bari, Carrara, Reggio Calabria és Macerata képzőművészeti karán tanított.

Művészcsaládban született: édesapja Nagy Zoltán művészettörténész, édesanyja, Kovács Mária szobrászművész a Római Magyar Iskola festőcsoport egyik utolsó képviselője volt.

Nagy Maya kiállított alkotásai is a Római Magyar Iskola egyházművészeti irányát követik az iskolához tartozó Aba Novák Vilmos, Molnár C. Pál és a 2010-ben Rómában elhunyt Hajnal János festők nyomdokain.

Nagy Maya egyházi témájú festményei és oltárképei számos olaszországi templomban és kolostorban megtalálhatók, például az umbrai Terni városában a Szent Szűz Szíve templomban. Budapesten a pasaréti plébániatemplomban is látható műve.