Tizenöt éves diák ölt meg két embert egy kaliforniai iskolában, aztán menekülés közben fejbe lőtte magát

2019. november 14., 19:45

Szerző:

A lövöldözés tört ki a Los Angelestől mintegy 50 kilométerre északnyugatra fekvő Santa Clarita város egyik középiskolájában, a Saugus High Schoolban tört ki helyi idő szerint csütörtök reggel. 

A feltételezett elkövetőt, egy 15 éves fiút a rendőrség őrizetbe vette, jelenleg kórházban ápolják. A kórház jelentése szerint állapota válságos, ugyanis később főbe lőtte magát. Egy embert a helyszínen ölt meg, egy másik, egy 14 éves fiú a kórházban vesztette életét.

Alex Villanueva megyei seriff újságíróknak elmondta: a feltételezett elkövető nagy valószínűséggel az iskola egyik diákja. Magányos elkövetőről van szó, nem volt társa, a rendőrök megkezdték a diák lakásának átkutatását.

Amerikai sajtóértesülések szerint a lövöldözés előtt az iskola diákjai lőgyakorlaton vettek részt az iskola területén.

A Fehér Ház közleményben jelentette be, hogy Donald Trump amerikai elnök szoros figyelemmel követi az eseményeket. „A Fehér Ház mindenkit arra bátorít, hogy kövesse és tartsa be a helyi rendfenntartó erők utasításait” - olvasható az elnöki hivatal kommünikéjében. Hasonló értelmű közleményt adott ki Gavin Newsom kaliforniai kormányzó hivatala is.

A középiskolában mintegy 2400 diák tanul. A Los Angeles Times című lap értesülései szerint az idén év elején több diákot őrizetbe vettek, mert az interneten erőszakos fenyegetéseket tettek közzé.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.