Fontos változások jönnek az Instagramon

Úgy tűnik, a kongresszusi meghallgatás megijesztette az Instagramot: számos változásra számíthatnak a felhasználók. 

2021. december 7., 16:38

Szerző:

Az Instagram kedden közölte, hogy szigorúbb lesz a tizenéveseknek ajánlott tartalomtípusok tekintetében és más területek felé tereli őket, ha sokáig időznek egy témán – közölte kedden a Reuters.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az amerikai államügyészek vizsgálatot indítanak az Instagram gyermekekre/fiatalokra gyakorolt hatása miatt. Az Instagrammot és anyavállalatát, a Meta Platforms Inc-t vizsgálják azzal kapcsolatban, hogy szolgáltatásaik hogyan okoznak problémát a fiatalok mentális egészségére, testképére és biztonságára nézve.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője szerdán fog tanúskodni a kongresszusi meghallgatáson a gyerekek online védelméről. A bejegyzésben Mosseri azt is elmondta, hogy

az Instagram kikapcsolja azt a lehetőséget, hogy az emberek megjelölhessék vagy megemlíthessék azokat a tizenéveseket, akik nem követik őket az alkalmazáson.

Továbbá kiemelte, hogy januártól a tinédzser Instagram-felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy tömegesen töröljék tartalmaikat és korábbi lájkjaikat, kommentjeiket.

A blog azt is közölte, hogy kedden az Instagram az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában elindítja a „Take a Break” funkciót, amely arra emlékezteti az embereket, hogy egy bizonyos ideig tartó használat után tartsanak rövid szünetet az alkalmazásban.

A közlemény szerint az Instagram jövő év márciusában indítja el első eszközeit a szülők és a gondviselők számára, amelyekkel láthatják, hogy tizenéves gyermekeik mennyi időt töltenek az alkalmazáson és időbeli korlátokat állíthatnak be.

(Kiemelt kép: Egy 2021. október 18-án Moszkvában készült képen az Instagram logója látható. Fotó: Kirill Kudryastev / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.