Fontos változások jönnek az Instagramon

Úgy tűnik, a kongresszusi meghallgatás megijesztette az Instagramot: számos változásra számíthatnak a felhasználók. 

2021. december 7., 16:38

Szerző:

Az Instagram kedden közölte, hogy szigorúbb lesz a tizenéveseknek ajánlott tartalomtípusok tekintetében és más területek felé tereli őket, ha sokáig időznek egy témán – közölte kedden a Reuters.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az amerikai államügyészek vizsgálatot indítanak az Instagram gyermekekre/fiatalokra gyakorolt hatása miatt. Az Instagrammot és anyavállalatát, a Meta Platforms Inc-t vizsgálják azzal kapcsolatban, hogy szolgáltatásaik hogyan okoznak problémát a fiatalok mentális egészségére, testképére és biztonságára nézve.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője szerdán fog tanúskodni a kongresszusi meghallgatáson a gyerekek online védelméről. A bejegyzésben Mosseri azt is elmondta, hogy

az Instagram kikapcsolja azt a lehetőséget, hogy az emberek megjelölhessék vagy megemlíthessék azokat a tizenéveseket, akik nem követik őket az alkalmazáson.

Továbbá kiemelte, hogy januártól a tinédzser Instagram-felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy tömegesen töröljék tartalmaikat és korábbi lájkjaikat, kommentjeiket.

A blog azt is közölte, hogy kedden az Instagram az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában elindítja a „Take a Break” funkciót, amely arra emlékezteti az embereket, hogy egy bizonyos ideig tartó használat után tartsanak rövid szünetet az alkalmazásban.

A közlemény szerint az Instagram jövő év márciusában indítja el első eszközeit a szülők és a gondviselők számára, amelyekkel láthatják, hogy tizenéves gyermekeik mennyi időt töltenek az alkalmazáson és időbeli korlátokat állíthatnak be.

(Kiemelt kép: Egy 2021. október 18-án Moszkvában készült képen az Instagram logója látható. Fotó: Kirill Kudryastev / AFP)

Tegnap 21:53

Jemeni lázadóknak szánt iráni gépkarabélyok, géppuskák és tankelhárító rakéták ezreit foglalták le január 15-én francia haditengerészeti egységek az Ománi-öbölben – közölte csütörtökön az amerikai haderő közel-keleti térségért is felelős középső parancsnoksága (CENTCOM).

Tegnap 21:50

Választási csalásra való felbujtással vádolja egy ellenzéki szenátor Jair Bolsonaro volt brazil államfőt. Marcos do Val egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt állította, hogy az októberi elnökválasztás előtt a volt államfő környezetéből megkörnyékezték őt a választás majdani érvénytelenítésének lehetőségével kapcsolatban.

Tegnap 19:49

Szerbia még nem írta alá az úgynevezett francia-német javaslatot, amely a Belgrád és Pristina közötti helyzetet rendezné, a tárgyalásokat még folytatni kell – hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb elnök csütörtökön Belgrádban a parlament rendkívüli ülésén, amelynek témája a koszovói helyzet rendezése volt. Az elnök egyik felszólalását az ellenzék bekiabálással zavarta meg, majd dulakodás tört ki a kormánykoalíció és az ellenzék képviselői között.