Szakadár fegyveresek haltak meg a kelet-ukrajnai konfliktusban

Év eleje óta legalább százan haltak meg.

2021. július 31., 21:05

Szerző:

Összecsapásban meghalt négy szakadár fegyveres a kelet-ukrajnai konfliktusban az érvényes tűzszünet ellenére – írta az MTI az ukrán médiára hivatkozva. Az ukrán hadsereg tüzet nyitott a szakadárok egyik gépjárművére a Donyeck megyei Petrivszke település közelében, pedig a terület része a csapatszétválasztási övezetnek. A szakadárok viszonozták a tüzet.

A jelentésekből nem derülnek ki a szakadárok halálának pontos körülményei. A dpa hírügynökség megjegyzi: mindkét fél gyakran azt állítja, az ellenség aknarobbanást vél támadásnak. A hét elején is történt egy hasonló eset, akkor három oroszbarát szakadár fegyveres halt meg.

Egy éve van érvényben tűzszünet a felek között, mégis az év eleje óta legkevesebb száz ember halt meg a konfliktusban, köztük civilek is. A kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusnak több mint 13 halálos áldozata volt az elmúlt hét évben az Oroszországgal határos Luhanszk és Donyeck megyében.

(Servicemen of the Armed Forces self-proclaimed Donetsk Peoples Republic (DPR) ride APC during the military parade to mark the Victory Day in the downtown of the pro-Russian militant's controlled city of Donetsk, Ukraine, 09 May 2021. The forces of self-proclaimed Donetsk and Luhansk Peoples Republics take part in the military parade marking the 76th anniversary of the victory over Nazi Germany in World War II. EPA/ALEXANDER USENKO)