A román ortodox egyház szerint a szexuális felvilágosítás merénylet a gyermekek ellen

2020. április 27., 16:31

Szerző:

Klaus Iohannis román államfő április 3-án hirdette ki a törvényt, melynek értelmében a tanintézményekben minimum félévente egyszer felvilágosító órákat tartanának a diákok számára. Az ortodox egyház hevesen tiltakozik ez ellen, egy közleményben arról írnak, hogy a szexuális felvilágosító órák

„merényletek a gyermeki ártatlanság ellen”, meggátolják a gyermekek természetes fejlődését,

és egész életükre kihatással van.

Az egyház olyan külföldi tanulmányokra hivatkozik, melyek szerint a szexuális nevelés következménye, hogy a diákok korábban kezdenek nemi életet élni, ami társadalmilag nem jelent semmi jót.

Oltárszentelés Bukarestben Őket nem világosította fel senki, mégse lett semmi bajuk
Fotó: Robert Ghement

Románia alkotmányára is hivatkoznak, mely szerint „a szülőknek vagy a gyámoknak jogukban áll a saját meggyőződésük szerint biztosítani a kiskorú gyermekek nevelését, akikért felelősek”, illetve „senki sem kényszeríthető valamely vélemény elfogadására vagy a meggyőződésével ellenkező vallásos hithez való csatlakozásra”.

Amivel az ortodox egyház nem számol, az az, hogy hogy az Európai Unió tagállamai közül Romániában a legmagasabb a fiatalkori terhességmegszakítások száma, és

a jelenség fő oka a szakértők szerint a felvilágosítás hiánya

– írja a Főtér.

Emlékeztetőül: a román ortodox egyház volt az is, amely a szentelt olaj használatát javasolta a híveknek a koronavírus elleni védekezésre. Egy ugyancsak ortodox román püspök szerint pedig szentségtörés azt állítani, hogy Krisztus testét megfertőzheti bármilyen vírus, ezért a papok nyugodtan átadhatják azt a híveknek a közös kanállal a templomokban.

2024. április 24., 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.