Frontálisan ütközött a kamion a kisbusszal, tíz ember meghalt a román autóbalesetben

2019. október 5., 09:37

Szerző:

Frontálisan ütközött egy kamion és egy kisbusz szombaton Romániában, az utóbbi időszak eddigi legsúlyosabb közlekedési balesetében 10-en meghaltak, heten megsérültek.

A rendőrség tájékoztatása szerint a karambol a DN2A jelzésű úton történt Románia déli részén, Ialomita megyében.

Ludmila Marina Dascalu, a Ialomita megyei rendőrség szóvivője elmondta, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a balesetet a kamion vezetője okozta, aki vélhetően elaludt a kormánynál, járműve pedig áthajtott a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött a kisbusszal. Kilencen a helyszínen életüket vesztették, egy sérült pedig a mentőben halt meg. Mindkét gépkocsivezető meghalt, ami nehezíti az eset kivizsgálását - mondta a szóvivő.

Az Európai Unió tagországai közül Romániában történik az egyik legtöbb közlekedési baleset. Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint tavaly csaknem 1900-an vesztették életüket a közutakon, ami azt jelenti, hogy átlagban naponta öten haltak meg.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.