Összeütközött két utasszállító a tokiói Haneda repülőtéren

Összeütközött két utasszállító a tokiói Haneda repülőtéren szombat reggel, a baleset miatt ideiglenesen lezárták a négy futópálya egyikét – közölte a japán közlekedési minisztérium.

2023. június 10., 10:27

Szerző:

A háromezer méter hosszú, „A” jelű futópályát két óra múlva újra üzembe helyezték. A gurulóúton történt incidensben senki sem sérült meg, de a helyszínen készült fotók szerint az egyik gép szárnyvégében kár keletkezett.

A tokiói közlekedési minisztérium szerint a Thai Airways és a tajvani Eva Airways balesetben érintett repülőgépeinek fedélzetén kétszázhatvanan, illetve kétszázan tartózkodtak.

A tárca úgy tudja, hogy a két repülőgép akkor koccant össze, amikor a thai légitársaság gépe elhaladt a tajvani légitársaság repülője mellett. A baleset pontos okát egyelőre nem tudni.

(Kiemelt kép: a Thai Airways és az Eva Airways repülőgépei a tokiói Ota Wardban található Haneda nemzetközi repülőtér kifutópályáján ütköztek össze 2023. június 10-én. Fotó: Kenichi Matsuda / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

 

2024. július 11., 07:13

Ukrajna útja a NATO-tagság felé visszafordíthatatlan – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár szerdán Washingtonban a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Észak-atlanti Tanács ülése után a szervezet 75. évfordulós csúcstalálkozóján Washingtonban.