Orbán gyorsan gratulált Putyinnak az újraválasztáshoz

2018. március 19., 14:36

Szerző:

Orbán Viktor kormányfő hétfőn levélben gratulált Vlagyimir Putyin orosz elnöknek vasárnapi újraválasztásához - tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t. 

Havasi Bertalan ismertetése szerint Orbán Viktor a levélben hangsúlyozta: Magyarország kitüntetett figyelmet fordít az Oroszországgal folytatott pragmatikus együttműködés fejlesztésére.

„Bízom benne, hogy az Ön újraválasztása garanciát jelent arra, hogy az előttünk álló időszakban is folytatódhat kétoldalú kapcsolataink fejlődése” - áll a levélben, amelyben a kormányfő sok erőt és jó egészséget kívánt Vlagyimir Putyinnak felelősségteljes munkájához.

 
Putyin és Orbán
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vasárnap tartották az orosz elnökválasztást, amit Putyin fölényesen megnyert, ezzel pedig 4. elnöki mandátumát kezdheti meg. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.