Nem csillapodnak a kedélyek az oroszok és a japánok között

Oroszország szankciókat vezetett be a japán parlament 384 képviselőjével szemben, mellettük több mint hatvan további japán állampolgárnak is megtiltják a belépést az országba – jelentette be az orosz külügyminisztérium pénteken Moszkvában.

2022. július 15., 20:28

Szerző:

Az oroszországi beutazási tilalom a japán kabinet több tagjára is vonatkozik. A minisztérium által kiadott nyilatkozatban úgy fogalmaznak, az intézkedéseket azok ellen vezették be, akik "barátságtalan, oroszellenes álláspontot vettek fel".

Moszkva már május negyedikén bejelentette, hogy Kisida Fumio japán miniszterelnök és számos másik magasrangú tisztviselő számára határozatlan időre megtiltja a belépést.

Tokió, csatlakozva az Egyesült Államokhoz és több európai országhoz, számos szankciót vezetett be Oroszország ellen az Ukrajnára mért orosz támadások miatt, ezek között szerepel Vlagyimir Putyin orosz elnök és több orosz törvényhozó vagyonának befagyasztása is.

(Kiemelt kép: az orosz külügyminisztérium székháza Moszkva belvárosában 2022. július 11-én. Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)