Magyar rabszolgatartókat ítéltek el Angliában, összesen 43 évet kaptak

2018. október 25., 20:53

Szerző:

Összesen 43 év börtönbüntetésre ítéltek hétfőn három-három magyar férfit és nőt Angliában emberkereskedelem, prostitúcióra kényszerítés és modern rabszolgatartás miatt. A vád szerint az egy családba tartozó gyanúsítottak Magyarországról az Egyesült Királyságba csempésztek nőket, akiket aztán prostitúcióra kényszerítettek – írja a 24.hu a Nottinghamshire-i rendőrség bejegyzése alapján.

A gyanúsítottak 2012 decembere és 2017 decembere között csempészték ki a nőket az országból, akiknek takarítómunkát ígértek. Ehelyett azonban prostitúcióra kényszerítették őket. Derbyshire és Nottinghamshire megyékben több mint húsz bordélyházat alakítottak ki, de hotelekben is dolgoztatták a lányokat.

Az buktatta le végül a bűnbandát, hogy egy nő üzenetet küldött Magyarországon élő édesanyjának. Azt írta, hogy rabszolgaként tartják, bántalmazzák és halálosan fenyegetik őt. A magyar rendőrök a bejelentést követően értesítették ottani kollégáikat.

A brit hatóságok szerint a bűnszervezetet vezető 31 éves Cs. Csaba azzal viccelődött, annyi pénze van, hogy bársonyt is használhatna WC-papírnak, a nőkről pedig lovakként beszélt.

Néhány nő már hazatérhetett Magyarországra, de a gyanú szerint további áldozatok tartózkodhatnak Angliában.

Az ügyben a nottinghami koronabíróság hétfőn hozott ítéletet. Stuart Raffery bíró elmondta, a prostitúcióra kényszerített nőket rabszolgaként tartották és lelkiismeret nélkül kihasználták. Mindegyik áldozat magyar állampolgár volt, néhányan közülük nagyon fiatalok.

A család hat tagja összesen 43 év börtönbüntetést kapott.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.