Válsághelyzet van, 15 évet is kaphat a nő, aki pár ezer forintnyi árut lopott a dunaszerdahelyi Tescóból

2020. november 6., 20:03

Szerző:

Szlovákiában, a dunaszerdahelyi Tescóban elkaptak egy 30-as éveiben járó nőt, aki kis értékben lopott élelmiszert. A zsákmánya nem ért többet 20 eurónál, de miután rajtakapták és kihívták a rendőröket kiderült az is, hogy az illetőnek ez már a második ehhez hasonló esete - írja a pozsonyi Parameter.

"A rendőrség válsághelyzetben elkövetett lopás ügyében kezdeményezett büntetőeljárást. A törvény értelmében az elkövetőt 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti" - mondta a portálnak a nagyszombati rendőrség szóviője. 

 

Az eljárás még folyamatban van.

Normál helyzetben a kiszabható büntetés ilyen esetekben legfeljebb két év börtön, ám ilyen alacsony tétel esetén lehetőség van felfüggesztett szabadságvesztést is kiróni. Válsághelyzetben viszont minden borul - jegyzi meg a lap.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.