Betört a kórházba azt remélve, hogy alkoholt talál, de csak két üveg tejre bukkant, majd végül elaludt a részeg brit férfi

2020. május 14., 21:10

Szerző:

Meglepődtek az angol kórház ápolói, amikor

a rákos betegeket kezelő osztály egyik kórteremében egy ismeretlen, meglehetősen részeg férfit találtak az egyik ágyban a függönnyel betakarózva

írja a Daily Star.

Az eset a Grimsby-ben található, Diana hercegnőről elnevezett kórházban történt, az elkövető 500 fontos (kb. 200 ezer forint) kárt okozott.

A 39 éves David Dudley Millert bíróság elé állították, ahol bevallotta, hogy súlyos alkoholproblémái vannak.

Azon az estén is erősen illuminált állapotban indult el útjára, azt remélve, hogy a kórházban talál majd alkoholt.

A férfi a személyzetnek fenntartott bejáraton jutott be.

A kórház főbejárata. (Fotó: Calvin Robinson)

Másnap reggel a takarítók egyik tagja furcsa bűzre lett figyelmes az osztály folyosóján. Az egyik kórterembe belépve felfedezte a szag forrását:

az ágy alatt vizelettócsa díszelgett, mellette pedig két üres kézfertőtlenítős üveg.

Az egyik ágyban egy ismeretlen férfi aludt ruhában a lerángatott függönybe takarózva. A takarítónő azonnal értesítette a rendőrséget, akik letartóztatták a férfit.

Miller a rendőrségen mindent bevallott és elnézést kért a kórház személyzetétől.

Elmondása szerint mióta kiengedték 3 éves börtönbüntetése után nagyon komoly alkoholproblémái vannak, amelyet egyáltalán nem tud kezelni.

Bevallotta, hogy lopni indult a kórházba, ahol megitta a kézfertőtlenítőt, majd a hűtőből még tejet is lopott.

Arra viszont nem emlékezett, hogy bevizelt volna, így az valószínűleg már azután történt, hogy elaludt. A függönyt azért szakította le, mert alvás közben arra ébredt, hogy fázik.

A mutatványáért 20 hét börtönre ítélték, az általa okozott kár nagyjából 500 font.

A férfi ügyét kezelő bíró, Daniel Curtis rámutatott arra, hogy pont az ilyen súlyos időkben, amikor minden fillér számít, ez is nagy kiesés a brit egészségügyi rendszernek. Kitért arra is, hogy az viszont már a kórház mulasztása, hogy a férfi gond nélkül jutott be az onkológiára, és csak reggel vették észre a jelenlétét.

(A Szeretlek Magyarország cikke nyomán.)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.