Jégszoborral helyettesítették a klímavitáról távol maradó brit konzervatívokat, cserébe a toryk megfenyegették a tv csatornát

2019. november 29., 10:14

Szerző:

Az Európai Parlament csütörtöki szavazását követően kihirdették a klímavészhelyzetet az Európai Unióban. Ezen a napon pedig a klímaváltozásról tartottak vitát a brit Channel 4 állami tv csatornán, ahova minden pártot meghívtak, melyek előrehozott választásra készülnek az Egyesült Királyságban – számolt be róla a 444.

Megjelent Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője, Nicola Sturgeon a Skót Nemzeti Párttól aki egyben skót miniszterelnök is, Jo Swinson, a liberális demokraták vezetője, Sian Berry a Zöld Párt társelnöke, valamint a nemzetiségi Plaid Cymru párttól Adam Price.

A vitától távol maradt Boris Johnson, a kormányzó konzervatívok (toryk) miniszterelnöke, valamint Nigel Farage, a Brexit Párt vezetője, akiket olvadozó jégszobrokkal helyettesített a csatorna:

Fotó: Channel 4

A konzervatívok annyira zokon vették a csatorna üzenet értékű megoldását, hogy a Guardian értesülései szerint azzal fenyegetőztek, hogy a következő választások után "áttekintik" a csatorna működését és állami finanszírozását. A Channel 4 engedélye 2024-ig szól, tehát a következő kormánypárt nagy hatással lehet az engedélyük meghosszabbítására.

A teljes vitát itt lehet megtekinteni:

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.