Kis fehér autójával hajtott a tüntetők közé, 17 embert ütött el

Kis fehér autójával hajtott át az elnökválasztáson kikapott brazil Jair Bolsonaro hívein egy 28 éves férfi. Az esetről több videófelvétel is készült. 

2022. november 3., 16:54

Szerző:

Lula da Silva vasárnap kihirdetett győzelme után Bolsonaro-hívek több autópályát is lezártak szerte Brazíliában, a katonaság közbelépését követelve. Egy ilyen tüntetésen hajtott át kis fehér autójával vezető, 28 éves férfi, aki mellett egy nő is ült a kocsiban – írja az RTL.hu.

A G1 brazil televízió cikke szerint 17 embert ütött el, köztük három rendőrt és két, 11 év körüli kislányt. A CNN Brasil információi szerint összesen 15 ember sérült meg, ebből négyen szenvedtek súlyosabb sérüléseket. Szerencsére nem volt halálos áldozat. 

Az autós megállt, miután áthajtott a tömegen, ekkor dühös tüntetők vették körül, ahonnan a rendőrségnek kellett kimentenie. A férfit letartóztatták, és gyilkossági kísérlet miatt indítottak eljárást ellene. A CNN Brasilnak sikerült beszélnie a sofőr anyjával, aki kijelentette, hogy a fia nem szándékosan hajtott bele a tömegbe: az eset előtt a tüntetőkkel vitatkozott, mert tovább akart menni, ekkor elkezdték ütni, és ijedtében lekapta a lábát a kuplungról. Ezért lendült előre az egyenesben lévő autó.

(Kiemelt képünk: Jair Bolsonaro brazil elnök támogatói a 63. gyalogos zászlóalj laktanyája felé vonulnak, hogy szövetségi beavatkozást kérjenek Estreitóban, a brazíliai Santa Catarina állam Florianopolis metropoliszában 2022. november 2-án. Anderson Coelho / AFP)