Kezdődik az észak-koreai nukleáris leszerelés

2018. szeptember 19., 07:42

Szerző:

Észak-Korea a nukleáris leszerelés felé tartó mutató konkrét lépésekbe egyezett bele - jelentette be Mun Dzse In dél-koreai elnök szerdán Phenjanban. A dél-koreai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel közös sajtótájékoztatóján közölte azt is, hogy a phenjani rezsim hozzájárul ahhoz, hogy nemzetközi szakértők jelenlétében véglegesen leszereljék a nukleáris létesítményeket.

Mun Dzse In kijelentette, a két ország megállapodott abban, hogy megszüntessen minden olyan veszélyt, amely háborúhoz vezethet a félszigeten. A dél-koreai politikus aláhúzta, a teljes atomfegyver-mentesítés a már nem is olyan távoli jövőben megvalósulhat.

Kim Dzsong jelezte, hogy nemsokára szeretne Szöulba látogatni.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.