Átszámítva 13 milliárd forintos kártérítés kaptak a szülők, akiknek a kétéves gyereke meghalt egy IKEA-szekrény miatt

2020. január 7., 10:14

Szerző:

46 millió dollárt, átszámítva 13 milliárd forintot fizet peren kívül az IKEA egy házaspárnak, mert a gyermekük halálát egy összedőlő fiókos szekrény okozta – írja a BBC nyomán a 24.hu.

A kétéves Jozef Dudek 2017 májusában fulladt meg, miután a cég Malm típusú szekrénye felborult és ráesett a kaliforniai otthonukban.

Így néz ki az ominózus szekrény:

Fotó: ikea.com

A 32 kilogrammos bútort egy évvel korábban visszahívta az IKEA biztonsági okokból, mert korábban három gyermek halálát is okozta a világon.

Bár semmilyen megállapodás nem változtat a tragikus eseményeken, de a családra és az érintettekre tekintettel hálásak vagyunk, hogy sikerült közösen megoldást találnunk – fogalmazott az IKEA szóvivője.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.