Harminckilenc holttest feküdt a halálkamionban a délkelet-angliai Grraysben

2019. október 23., 11:01

Szerző:

Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai, Essex megyei Grays községben a Waterglade Industrial Park nevű ipari parkban. Rendőrségi közlések szerint – írja honlapján az ITV – a 38 áldozat közül 38-an felnőttek, egy áldozat pedig tinédzser volt. Az ügyben gyilkosság miatt indult nyomozás, egy 25 éves észak-írországi férfit őrizetbe vettek. 

A Bulgáriából érkező kamion a walesi Holyheadnél lépte át az Egyesült Királyság határát október 19-én. Andrew Mariner főfelügyelő  szerint helyi idő szerint hajnali 1 óra 40 perckor nyitották fel és találták meg benne a holttesteket. Megkezdődött az áldozatok azonosítása, de ez várhatóan hosszú időn át eltart.

Az eddigi hatósági tájékoztatások nem tértek ki arra, hogy a kamion merre tartott.

Az ipari park, ahol a kamiont megtalálták, a délkelet-angliai Dover kikötőjébe, illetve a Csatorna-alagút termináljához tartó kamionok pihenőhelyeként is szolgál. 

Jackie Doyle-Price, a terület konzervatív párti alsóházi képviselője a Twitteren arról írt, hogy embercsempészettel összefüggő bűncselekményről lehet szó. Priti Patel brit belügyminiszter szerdai Twitter-üzenetében megdöbbenésének adott kifejezést a tragédia miatt, de óvatosságra intett mindenkit az eset körülményeivel kapcsolatban. Úgy fogalmazott, hagyni kell, hogy a rendőrség elvégezhesse a vizsgálatot.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.