Felrobbantottak egy orosz képviselőt, de túlélte

Az orosz képviselő a kormányzó Egységes Oroszország párt tagja. Ennek a pártnak egy másik képviselője tavaly esett ki egy harmadik emeleti ablakból. 

2024. május 15., 13:08

Szerző:

Felrobbantották egy orosz parlamenti képviselő kocsiját, ám a férfi – a csodával határos módon – túlélte a pusztító lángokat – írja a Blikk.  Most a kormányzó Egységes Oroszország párt politikusát vették célba.

Az X-en (korábban Twitteren) látott napvilágot az a videó, amelyen jól látszik, ahogy felcsapnak a lángok egy orosz parlamenti képviselő felrobbantott autójából. Kész csoda, hogy a merénylet célpontja, Gyenyisz Haritonov élve szállt ki a járműből. Róla egyébként azt kell tudni, hogy a hírhedt Wagner zsoldoscsapat tagja is volt – írja a lap. 

Több rejtélyes haláleset is történt Oroszországban

Decemberben a Egységes Oroszország pártjának egy másik parlamenti képviselője esett ki egy ház harmadik emeleti ablakából. A 46 éves politikus állítólag a nyugat-szibériai Tobolszkban lévő házának harmadik emeleti ablakából zuhant ki. A 72.ru című orosz lap egy szemtanút is idézett, aki szerint Jegorov egy harmadik emeleti ablakból zuhant ki, egy másik viszont azt mondta, hogy a férfinak „szívproblémái” voltak. Vlagyimir Jegorov tavaly Tobolszk egyik leggazdagabb képviselője volt.  Csuvas Köztársaság legfőbb ügyésze egy meglehetősen furcsa balesetben. Andrej Fomi vízbe fulladt, amikor megpróbált átúszni a Volgán – írta a Blikk. Az egyik kereskedelmi bank elnökhelyettese, a 28 éves Krisztina Bajkova június 23-án kiesett a tizenegyedik emeleten lévő moszkvai lakásának ablakán.

Számos orosz tisztviselő ellen követtek el merényletet az orosz–ukrán háború kirobbanása óta, Moszkva ezekért Kijevet tette felelőssé – írja a Vg.  Ahogy arról korábban beszámoltunk, legalább három orosz tiszt meghalt a Moszkva által ellenőrzött ukrajnai Melitopol városában egy robbantásban. A Reuters szerint a robbanás az orosz tisztek szombati találkozóján történt Melitopolban, amely az oroszok központjává vált, miután a háború első napjaiban elfoglalták. Az ukrán védelmi minisztérium közleménye szerint a merénylet a helyi ellenállási csoportok „bosszúja” volt. Az ukrán titkosszolgálat közleménye szerint a szombati találkozón az orosz nemzeti gárda és az FSZB titkosszolgálati tisztjei vettek részt – írja a 24.hu.

(Kiemelt képünk forrása: az X-en közztett videó képernyőfelvétzele)