Három orosz tiszt halt meg a melitopoli merényletben

Robbantásos merénylet volt Melitopol városában. 

2023. november 13., 08:08

Szerző:

Legalább három orosz tiszt meghalt a Moszkva által ellenőrzött ukrajnai Melitopol városában egy robbantásban – írja a Reuters. A robbanás az orosz tisztek szombati találkozóján történt Melitopolban, amely az oroszok központjává vált, miután a háború első napjaiban elfoglalták. Az ukrán védelmi minisztérium közleménye szerint a merénylet a helyi ellenállási csoportok „bosszúja” volt. Az ukrán titkosszolgálat közleménye szerint a szombati találkozón az orosz nemzeti gárda és az FSZB titkosszolgálati tisztjei vettek részt – írja a 24.hu.

Volodimir Zelenszkij arra figyelmeztette az ukránokat, hogy a tél közeledtével készüljenek fel az infrastruktúra elleni orosz támadások újabb hullámaira. A The Guardian cikke szerint az elmúlt napokban enyhültek az orosz támadások a keleti Avdijivka város ellen, de az ukránok arra számítanak, hogy a harcok fokozódni fognak. „Már majdnem november közepén járunk, és fel kell készülnünk arra, hogy az ellenség növelheti az infrastruktúránkat érő drón- vagy rakétacsapások számát” – mondta Zelenszkij. Tavaly télen az oroszok folyamatosan támadták az ukrán erőműveket, áramkimaradásokat okozva az országban. German Galuscsenko energiaügyi miniszter szombaton azt mondta, hogy Ukrajnának elegendő energiaforrása lesz ahhoz, hogy átvészelje a telet, de hozzátette: a kérdés az, hogy a jövőbeni támadások mennyire befolyásolhatják az ellátást.

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy autóbomba robbanásának helyszíne egy helyi tévéállomásnak otthont adó épület előtt az oroszok kezén lévő dél-ukrajnai Melitopol városában 2022. október 25-én. Fotó: STRINGER / AFP)