Eriksen kiváló egészségi állapotban tért vissza csapatához

Azt nem tudni egyelőre, játszhat-e még az Internazionaléban.

2021. augusztus 4., 18:35

Szerző:

Christian Eriksen, az Európa-bajnokság második játéknapján történt szívmegállása után először látogatott el klubcsapata, az Internazionale labdarúgócsapatának edzőkomplexumában, ahol szerdán az olasz klub vezetőivel, az edzőkkel, a játékostársakkal és a stábtagokkal is találkozott – írja az MTI. Az olasz klub szerdai közleménye szerint Eriksen eddig Dániában lábadozott, de most engedélyt kapott arra, hogy klubjához utazzon. Kiemelték: a támadó kitűnő egészségi és mentális állapotnak örvend, és folytatja a koppenhágai orvosok által javasolt rehabilitációt. Klinikai adatait folyamatosan nyomon követik, azok eredményéről pedig naprakészen tájékoztatják az Internazionalét a szakemberek.

A 29 éves Eriksen a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejének végén összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Hat napot töltött bent, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért. Azóta számos újabb orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát. A szívmegállás okától és a kezelés jellegétől függően Olaszországban nem kizárt, hogy eltiltják a játékától, de Angliában vagy Hollandiában folytathatja pályafutását, ugyanis ott más szabályok vannak érvényben.

(Kiemelt kép: FC Internazionale Milano - Facebook)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.