Előkerültek Lady Gaga fegyverrel elrabolt kutyái

Az énekesnő félmillió dolláros jutalmat ajánlott, mire egy nő besétált a rendőrségre a két francia buldoggal.

2021. február 27., 15:40

Szerző:

Sértetlenül kerültek elő tegnap Lady Gaga kutyái, amelyeket még szerdán raboltak el fegyveres támadók az amerikai énekesnő kutyasétáltatójától – írja az Aljazeera.

Tegnap este hat óra körül állított be egy nő a Los Angeles belvárosától észak-nyugatra lévő Olimpiai Közösségi rendőrkapitányságra, ő hozta vissza sértetlenül a két francia buldogot, Gustavot és Kojit – közölte Jonathan Tippet rendőrszázados. Lady Gaga képviselői ezután a rendőrkapitányságra mentek, ahol sikeresen azonosították a házi kedvenceket.

A rendőrparancsnok azt is elmondta, hogy a kutyákat a rendőrségen leadó nőnek nincs köze a szerda esti támadáshoz. Személyazonosságát a biztonsága érdekében a rendőrség nem fedte fel.

Az eset nem annyira vicces egyébként, mint amennyire lehetne, a kutyákat sétáltató harmincéves Ryan Fischert ugyanis a szerda esti támadás során mellkason lőtték. A támadást a kutyasétáltató jó eséllyel túléli a rendőrség szerint.

A rablótámadásról készült videófelvételen az látható, hogy egy fehér színű személygépkocsi felhúzódik a járdára, két férfi kiugrik, dulakodni kezdenek a kutyasétáltatóval, majd az egyikük fegyvert ránt és lead egy lövést. Ezután a háromból két kutyával együtt elmenekültek. A harmadik kutyának sikerült elmenekülni a támadók elől, így az hamarabb elő is került.

Lady Gaga korábban a Twitter- és Instagram-fiókjában közzétett posztok szerint 500 ezer dollárt ajánlott fel annak, aki biztonságban visszaszolgáltatja a kutyáit. A rendőrségnek nincs információja arról, hogy a kutyákat megtaláló nő valóban megkapja-e a félmillió dolláros jutalmat.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Lady Gaga, 168 archív)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.