Elképesztő mennyi embert akarnak beoltani Tunéziában

Mindösszesen egy nap alatt. 

2021. augusztus 8., 19:23

Szerző:

Oltási lázban ég Tunézia. Vasárnap egymillió embert akarnak az első adaggal beoltani az országban. Már a kora reggeli órákban több ezer ember várakozott az oltóközpontok előtt a vakcinára várva. Több száz intézmény, rendelők és iskolák is részt vesznek az oltási maratonban. Tunéziában eddig a lakosság mintegy nyolc százalékát tudták beoltani oltóanyag hiányában. Az arab és nyugati országoktól most kaptak hatmillió adag vakcinát. Helyi idő szerint 13 óráig már 302 ezer embert sikerült az országban beoltani.

Mindeközben az országban naponta két és háromezer közötti új fertőzöttet regisztrálnak. A járvány kirobbanás óta 21 ezer ember halt bele a fertőzés szövődményeibe. Tunéziában országszerte számos tüntetést tartottak a kormány ellen. A vezetés lemondását követelték a demonstrálók, mert véleményük szerint a kormány rosszul kezelte a válságot. Két héttel ezelőtt indult el az oltási kampány Tunéziában. Nemrég a rendőröknek kellett beavatkoznia a tömeges oltás során, mert nem állt rendelkezésre elegendő számú vakcina a tömegek számára. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Tanárok oltást kapnak egy iskolában Daytonában, Ohio államban, 2021. február 10-én. Fotó: Megan Jelinger/AFP)