Dzsudzsák Balázst is a külügy menekítette ki az Emírségekből, a focista a diplomata útlevelével repült haza

2020. május 5., 18:16

Szerző:

Dzsudzsák Balázs válogatott futballista is a magyar állam segítségével hagyta el kedden az Egyesült Arab Emírségeket, hogy Magyarországra utazzon – értesült az Index.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a lapnak megerősítette, hogy Dzsudzsák – hét másik magyar állampolgárral együtt – valóban rajta van azon a mentesítő járaton, amely az esti órákban érkezik meg Magyarországra. 

Ezért vannak a jó barátok: Szijjártó Péter és Dzsudzsák Balázs a zamárdi Strand fesztiválon
Fotó: Instagram

Az Emirátusokban a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légiforgalom, ezért csak az ehhez hasonló járatokkal lehet elhagyni az országot. 

Dzsudzsák már régebben rendelkezik diplomata útlevéllel, 

– amit korábban kapott– válaszolta a minisztérium a portál kérdésére. A lap úgy tudja, hogy 

ez nem számít kirívónak, több magyar sportolónak is van hasonló okmánya.

A magyar külügynek nem ez az első közel-keleti focista-menekítése. A magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányát, egykori futballistát, Lothar Matthäust is Szijjártó Péter minisztériuma hozta ki Dubaj poklából:

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.