Letartóztatták annak a klubnak a tulajdonosát, ahol rejtélyes körülmények közt meghalt 21 fiatal

A tulajdonosát és két alkalmazottját is letartóztatták annak a dél-afrikai szórakozóhelynek, ahol a múlt hónapban 21 fiatal rejtélyes körülmények között meghalt – közölte Kelet-Fokföld tartomány rendőrségének szóvivője szerdán.

2022. július 13., 14:18

Szerző:

Az áldozatok halálának pontos okát továbbra sem tudják, a gyanú szerint gázszivárgás, esetleg véletlenszerű mérgezés állhat a tragédia mögött.

Rendőrségi beszámolók szerint az East London-i szórakozóhelyen június 26-án reggel találtak rá a fiatalok holttesteire, amelyeken azonban nem volt látható külső sérülés. A 13-17 éves kiskorúak születésnapot és a nyári szünet kezdetét ünnepelték, s a táncparketten összeomolva, asztalokra dőlve vagy székükbe roskadva lelték halálukat.

Az áldozatok múlt heti temetésén Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök élesen kritizálta, hogy a kiskorúakat alkohollal szolgálták ki, s elítélte a szórakozóhely tulajdonosát, amiért „hasznot húzott a gyerekek életéből”.

Már korábban is nyomozás indult az East London-i szórakozóhely ellen, amiért 18 év alattiakat is kiszolgálták alkohollal.

(Kiemelt kép: A dél-afrikai East London városában levő szórakozóhely, ahol meghalt 21 fiatal. 2022. június 27-én. Fotó: Phill Magakoe / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.