Padlóra küldte a járvány a Cirque du Soleil-t: csődvédelem kértek, 3500 embert elküldtek

2020. június 30., 06:20

Szerző:

Csődvédelmet kért a világ egyik leghíresebb cirkuszi társulata, a Cirque du Soleil. A járvány miatt még márciusban leállították előadásaikat, a társulat tagjainak 95 százalékát pedig kényszerszabadságra küldték. Majd felmerült, hogy Québec tartomány esetleg megveszi a montreali székhelyű cirkusz többségi tulajdonát, amennyiben a tulajdonosok az eladás mellett döntenek, június 29-én pedig kiderült, csődvédelmet kértek, és újrastrukturálnák az adósságállományukat – számol be a CNN nyomán az Index.

A Cirque du Soleil Budapesten A Cirque du Soleil Budapesten 2017 májusában, a Papp László Sportarénában
Fotó: Balogh Zoltán

A társulat adóssága közel 1 milliárd dollárra rúg, és hogy valamelyest csökkentsék a kiadásokat,

közel 3500 embert bocsátottak el.

Ügyükben egyébként kedden dönt majd a québeci fellebviteli bíróság, és ha megszületett a döntés, az Egyesült Államokban is csődvédelemért folyamodnak.

A Cirque du Soleil jelenleg több befektetői csoporttal is tárgyal, és várhatóan szeptemberben derül majd ki, ki lesz a tulajdonos. A tervek szerint pedig idővel újra alkalmazásba vennék azoknak az embereknek egy részét, akiktől a járvány miatt váltak meg.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.