Végül a brazil elnök is gratulált Bidennek

2020. december 16., 08:33

Szerző:

Trump egyik legfontosabb szövetségese nem siette el a jókívánságokat.

Jair Bolsonaro brazil elnök, Donald Trump amerikai elnök egyik legjelentősebb latin-amerikai szövetségese is gratulált kedden Joe Bidennnek az elnökválasztási győzelméhez.

„Üdvözletem és legjobb kívánságaimat küldöm Joe Biden elnöknek, abban a reményben, hogy az Egyesült Államok a továbbiakban is a bátrak hazája és a szabadok földje marad” – áll abban az üzenetben, amelyet a brazil külügyminisztérium honlapján tettek közzé – írja az MTI.

Bolsonaro a világ legfejletteb és legjelentősebb feltörekvő országait, valamint az Európai Uniót is tömörítő G20-csoport tagjai közül utolsóként gratulált Bidennek a választási győzelemhez.

„Készen állok együtt dolgozni Önnel, hogy tovább építsük az Egyesült Államok és Brazília szövetségét, óvjuk a szuverenitást, a demokráciát és a szabadságot szerte a világban” – írta Bolsonaro Bidennek, akit hivatalosan hétfőn választott meg az Egyesült Államok negyvenhatodik elnökévé az elektori kollégium.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.