Betörtek a házába, kifosztották, összetört a szíve a 93 éves asszonynak

2019. augusztus 24., 13:30

Szerző:

Három ismeretlen tört be júniusban a 93 éves Betty Munroe házába a northamptoni Boothvilleben. Felforgatták az egész házat, ellopták a nő ékszereit, a táskáját, a pénzét, a bankkártyáit, és az elhunyt férje karóráját, aztán elmenekültek – írja a Mirror nyomán a 24.hu.

Betty Munroe, akinek egyébként is gyenge volt a szíve, a betörés után poszttraumás stressz szindrómától (PTSD) szenvedett. Állapota gyorsan romlott, majd augusztus 21-én meghalt.

Betty Munroe
Fotó: Northamptonshire Police

Az orvosok megállapították, hogy halálát Takotsubo-, vagy ismertebb nevén összetört szív szindróma okozta.

Betty Munroe 56 éve élt boldog, nyugodt életet a házban. A bűnözők nem csak az értékeit és a szeretett tárgyait rabolták el, de a biztonságérzetét, és az életkedvét is.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.