Szabadul a magyar származású arisztokrata, aki gyertyatartóval ölte meg ismerősét, miután piros fülű földönkívülinek nézte

2019. november 28., 13:04

Szerző:

Szabadlábra helyezte a svájci bíróság azt a 34 éves férfit, akit korábban egy ismerőse megöléséért és egy nő megerőszakolásáért ítéltek el - írja a 444The Times cikke alapján.

Bennet von Vertes egy német-magyar arisztokrata család sarja. 2014 decemberében a 23 éves Alex Morgant ölte meg, aki édesanyjával éppen Svájcban síelt. December 30-án látogatta meg egyetemi ismerősét, Von Vertest, a találkozóból pedig brutális emberölés lett: az arisztokrata férfi lenyomott Morgan torkán egy gyertát, üveggel összeszurkálta, és agyonverte egy gyertyatartóval egy faházban, a Zürich-tó mellett. Három évvel később 12 és fél évre ítélték szándékos emberölésért és egy nő megerőszakolásáért. Utóbbi bűncselekményt egy másik alkalommal, Londonban követte el.

Tegnap azonban a bíróság az utóbbi alól felmentette, a „gyertyatartós” gyilkosságot pedig gondatlan emberölésre módosította, mert Von Vertes kábítószer hatása alatt követte el a bűncselekményt. Mivel a férfi már három évet ült, egy terápia után szabadulhat.

Bennet von Vertes
Fotó: katjafaber.com

Védői szerint akkoriban annyi altató, kokain és ketamin volt a szervezetében, hogy nem volt tudatában annak, hogy mit csinál, és zöld szemű, piros fülű földönkívülinek képzelte Alex Morgant.

Azt mondják, a londoni erőszak esetében is ugyanez történt. Von Vertesék húszezer svájci frankot (hatmillió forintot) ajánlottak Morgan családjának, hogy kompenzálják őket, de a megölt férfi anyját ez nem hatotta meg. Továbbra sem érti, hogyan engedhetnek ki az utcára egy ilyen veszélyes embert.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.