Meghalhatott a világ legveszélyesebb terroristavezére, az Iszlám Állam vezetője

2019. október 27., 06:52

Szerző:

Az Egyesült Államok akciót hajtott végre szombaton Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet bujkáló vezetője ellen - adta hírül egy amerikai tisztségviselő névtelenséget kérve.

Donald Trump elnök pár órával korábbi közlése a Twitteren, miszerint

„az imént valami nagyon nagy dolog történt”, azt sejteti, hogy a terroristavezért vagy megölték, vagy elfogták.

Trump azt is tudatta, hogy nagy bejelentésre készül reggel a Fehér Házban - magyar idő szerint kora délután.

A Newsweeknek nyilatkozó magas rangú katonai vezető azt mondta, hogy al-Bagdadi „nagy bizonyossággal” meghalt, állítólag egy bombamellényt robbantott fel magán.

Iszlám Állam Abu Bakr al-Bagdadi

Az amerikai lap értesülése szerint az akciót Szíria északnyugati részén hajtotta végre különleges kiképzésű alakulat.

Bagdadi a világ egyik legkeresettebb embere, az Egyesült Államok 25 millió dollár (7 milliárd 225 millió forint) vérdíjat tűzött ki fejére. Az elmúlt években többször is lehetett arról hallani, hogy megölték, de aztán feltűnt egy eseményen, később pedig egy videón is. A világ legveszélyesebb terroristavezére nyolc hónapig volt már az amerikaiak kezében, de akkor még nem tartották annyira veszélyesnek, és 2004-ben szabadon engedték. 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.