Videó: a kezénél fogva ránt vízbe egy férfit a cápa

Videón a horgász hajmeresztő esete. 

2023. június 28., 19:30

Szerző:

Cápa ragadott meg a kezénél és rántott be a csónakból a vízbe egy férfit. A floridai Everglades Nemzeti Park a kígyók és aligátorok miatt kerül legtöbbször a hírekbe, most azonban egy olyan videó került fel a netre, amelyben a mocsarak földjén a cápák jelentenek veszélyt – írja a Hvg

Az Instagramon megosztott videón egy kapucnis férfi látható, ahogy a csónakból kihajol, hogy a kezét a vízben leöblítse. A háttérből valaki szól neki, hogy „én nem tenném bele a kezem” – de ő úgy válaszol, hogy „két másodperc nem árt”, majd beledugja a kezét a vízbe. Abban a pillanatban felkiált, mert egy cápa ragadja meg a kezét és berántja a vízbe. Néhány másodpercig dulakodnak, látható, ahogy a keze vérezni kezd, de szerencséjére sikerül gyorsan visszaszállni a hajóra, és kisebb sérülésekkel megúszni a cápatámadást. Az eset után a parkőrök segítettek neki eljutni a kórházba.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Joseph Prezioso / AFP)

07:41

Maros megyét Kolozsvár alá sorolnák be, míg a magyar többségű Kovászna és Hargita Brassóval kerülne egy közigazgatási egységbe, amennyiben életbe lépne a tervezett román gondolatkísérlet.

07:23

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah Akbar”. Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.