Gyilkos cápatámadás történt Egyiptomban

Az áldozat egy orosz férfi.

2023. június 9., 14:46

Szerző:

Tigriscápa végzett egy orosz férfival a Hurghada városához közeli vizekben csütörtökön, a Vörös-tenger egyik egyiptomi üdülőhelyénél – írja az economictimes, az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium közleményére hivatkozva. Az incidens után a hatóságok vasárnapig lezárták az Hurghada körüli tengerpart egy 74 kilométeres szakaszát, és a később a minisztérium közölte azt is, hogy a cápát elfogták. 

A felügyelet azt is közölte, hogy laboratóriumban vizsgálják, hogy kiderítsék a támadás okait. Az áldozatot a hurghadai orosz konzulátus orosz állampolgárként azonosította. A támadásról terjed egy videó az interneten, amin látható, hogy a férfi a vízben van, mielőtt a közelében tartózkodó cápa megtámadja, majd a víz alá húzza.

„Egy másodperc alatt történt. A mentők nagyon gyorsan reagáltak. Valamiért azonnal éreztem, hogy ez egy cápa volt. Azonnal felugrottam és kiabálni kezdtem: „Cápák, cápák! Mentsétek magatokat! Hirtelen senki sem értette meg” – mondta egy szemtanú az orosz REN-TV-nek.

A Telegram üzenetküldő alkalmazás hivatalos csatornáján csütörtökön közzétett közleményében Oroszország városbeli főkonzulátusa arra kérte az orosz turistákat, hogy legyenek éberek, amikor a vízben tartózkodnak, és tartsák be a helyi hatóságok által elrendelt fürdőzési tilalmakat.

(Kiemelt képünkön egy tigriscápa. Fotó: Gabriel Barathieu / Biosphoto / Biosphoto via AFP)